Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A canonical correlation analysis of the association between carcass and ham traits in pigs used to produce dry-cured ham Genet. Mol. Biol.
Ventura,Henrique T.; Lopes,Paulo S.; Peloso,José V.; Guimarães,Simone E.F.; Carneiro,Antonio Policarpo S.; Carneiro,Paulo L.S..
The association between carcass and ham traits in a pig population used to produce dry-cured ham was studied using canonical correlation analysis. The carcass traits examined were hot carcass weight (HCW), backfat thickness (BT) and loin depth (LD), and the ham traits studied were gross ham weight (GHW), trimmed ham weight (THW), ham inner layer fat thickness (HIFT), ham outer layer fat thickness (HOFT), pH (pH) and the Göfo value. Carcass and ham traits are not independent. The canonical correlations (r) between the carcass and ham traits at 130 kg were 0.77, 0.24 and 0.20 for the first, second and third canonical pair, respectively, and were all significant (p < 0.01) by the Wilks test. The corresponding canonical correlations between the three...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Canonical correlation; Carcass; Ham; Pig.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-47572011000300014
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Qualidade de cortes de suínos recebendo ractopamina na ração em diferentes programas alimentares - DOI: 10.4025/actascianimsci.v30i2.4682 Animal Sciences
Cantarelli, Vinicius de Souza; UFLA; Zangeronimo, Márcio Gilberto; UFLA; Almeida, Erin Caperuto de; UFLA; Wolp, Raquel Celidonio; UFLA; Pereira, Leandro de Melo; UFLA; Fialho, Elias Tadeu.
Avaliou-se a suplementação de ractopamina associada à restrição alimentar em rações com elevado teor de lisina sobre a composição de cortes suínos. Foram utilizados 30 suínos machos castrados (peso 107,2 ± 6,2 kg), recebendo as dietas experimentais durante 28 dias pré-abate. Foi utilizado um delineamento em blocos casualizados em fatorial 2 x 2 + 1 (dois níveis de ractopamina – 0 ou 5 ppm – em rações com 1,03% de lisina total; fornecidas à vontade ou 15% de restrição, e um tratamento controle, ad libitum, sem ractopamina, contendo 0,8% de lisina total) com seis repetições. Os cortes foram obtidos da carcaça esquerda resfriada. Foram avaliados o rendimento do filezinho (RFIL), as porcentagens de carne no pernil (PCPER), a paleta (PCPAL), a sobrepaleta...
Palavras-chave: 5.04.03.00-1 Nutrição e Alimentação Animal modificador de carcaça; Restrição alimentar; Barriga; Filezinho; Pernil. carcass modifier; Feed restriction; Belly; Tenderloin; Ham.
Ano: 2008 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/4682
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Swine carcasses classified by degree of exudation and marbling content PAB
Bertol,Teresinha Marisa; Coldebella,Arlei; Santos Filho,Jonas Irineu dos; Guidoni,Antonio Lourenço.
Abstract: The objective of this work was to develop and evaluate prediction equations, based on measurements obtained on the slaughter line, for carcass classification according to the degree of exudation and the content of marbling. A total of 747 pig carcasses originated from 27 producers were randomly selected on the slaughter line at two slaughterhouses, constituting representative samples from each one. Hot carcass weight, loin depth, back fat thickness, and pH and temperature 45 min after slaughter were used to generate the equations. The carcasses were classified as normal or exudative for drip loss of loin and ham, and as acceptable or undesirable for marbling content. For drip loss of loin and ham, respectively, the overall correct classification...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Drip loss; Ham; Loin; Pigs; Prediction equations..
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2017000200121
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional